Brownies&downies Haarlem ontvangt AED van AED-Nederland

Brownies&downieS Haarlem beschikt sinds deze week over een AED (automatische externe defilibrator). Na een oproep op social media twijfelde Bartho van der Meer, directeur AED-Nederland, geen moment en sponsorde de AED aan Brownies&downieS Haarlem.

“Wij mogen heel veel gasten ontvangen in onze vestiging, hier zijn wij heel trots op. Wij willen onze gasten en medewerkers een veilige omgeving kunnen bieden. Helaas beschikte wij niet over de financiële middelen om een AED aan te schaffen. Wij zijn zeer blij met het met de sponsoring van AED-Nederland. Hiermee hebben wij de veiligheid voor onze gasten en bezoekers van de Schagchelstraat vergroot.” Aldus Sjoerd Dekker, mede-eigenaar van Brownies&downieS.

Bartho van der Meer over de sponsoring: “Onlangs zagen wij via Facebook een vraag voorbij komen van Brownies&downieS in Haarlem. Een vraag waarbij iedereen maatschappelijk betrokken zou moeten zijn, namelijk of iemand een AED wil sponsoren. Wij van AED-Nederland weten als geen ander hoe belangrijk het is om een AED te hebben in publieke ruimtes, immers als je de AED kunt gebruiken binnen 4-6 minuten bij een plotselinge circulatie stilstand, wordt de overlevingskans met ruim 60% vergroot. De keus was dan ook niet moeilijk om de vraag te beantwoorden met een “Ja wij willen dat voor jullie doen”. Na een zeer leuke ontmoeting met Sjoerd en zijn collega’s bij Brownies&downieS in de Schagchelstraat 26 te Haarlem hebben wij deze dan ook geleverd en hopen eigenlijk dat hij nooit gebruikt wordt. Net als wij hebben ook zij Hart voor de zaak!”